vrijdag 4 december 2009

Reactie op Brabants Dagblad

In de krant van vrijdag 4 december staat een interview met leerlingen van het Odulphuslyceum over veiligheid op school. Tot onze verbazing is dit artikel verluchtigd met een cartoon over metaaldedectoren op het Theresialyceum. Als je goed leest staat er Theresalyceum maar de associatie is duidelijk:Onderstaande tekst hebben we als ingezonden brief naar de redactie van het Brabants Dagblad gestuurd.

Is dit een vergissing of dichterlijke vrijheid of heeft de cartoonist juist gedacht dat het Theresialyceum de meest onwaarschijnlijke school is waar poortjescontrole nodig is. Als dat laatste het geval is dan heeft hij gelijk want wij kunnen ons gelukkig helemaal niet herkennen in dat beeld. (Voor de goede orde: dat geldt evenzeer voor onze collegaschool Odulphus). Wij zijn als Theresialyceum trots op onze open sfeer en werken er hard aan om dat zo te behouden. Dat neemt niet weg dat er -zelfs bij ons- af en toe iets vervelends gebeurt en wij zullen dan niet schromen om er meteen boven op te zitten maar in ons veiligheidsbeleid is de sociale aanpak zeker zo belangrijk als andere maatregelen.
We participeren ook in het Veiligheidshuis, een gemeentelijk initiatief met de politie en toevallig heeft de politie deze week nog een kluisjescontrole uitgevoerd. De "vangst" bleef beperkt tot 1 laserpen. Voor ons aanleiding om ouders en leerlingen te gaan informeren over het gevaar en over de strafbaarheid van het bezitten van dit soort attributen. Veiligheidsbeleid zien we namelijk als een gezamenlijke opdracht voor leerlingen, ouders en school. Op die wijze houden we de school veilig en gezellig.

Tomas Oudejans, rector

8 opmerkingen:

 1. iedere morgen lees ik de krant en bij deze rubriek bekijk ik altijd eerst de cartoon. Toen ik deze zag, linkte ik de geïnterviewde aan het Theresialyceum. Maar tot mijn grote verbazing waren zij van het Odulphus. De brief die de heer Oudejans heeft verstuurd is een zeer nette brief en vanuit de LLR proberen wij ook mee te werken aan de Veilige School.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt erg kinderachtig van het Odulphuslyceum. Waarom betrekken ze ons nou weer in hun interview. Wij hebben inderdaad een hele leuke sfeer op school en dat gaat de odulphuslyceum niet verpesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anoniem
  Dit is niet te wijten aan het Odulphuslyceum. De cartoonist van BD heeft de tekening gemaakt en de naam Theresalyceum gekozen. Odulphuslyceum staat hier volledig buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou snap ik het. Bedankt maar toch vind ik het niet gepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zeg dat we wapens verstoppen in de kluisjes van Odulphus. dan bellen we de politie vanwege wapenbezit. vervolgens worden hun kluisjes een keer gecontroleert en moeten hun de metaaldetectors nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. laten we dat maar niet doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahah, wel leuk bedacht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ..................................................................................................................................

  BeantwoordenVerwijderen