zondag 13 december 2009

Onderzoek Trouw Schoolprestaties

Het Dagblad Trouw geeft jaarlijks een overzicht van de schoolprestaties van het complete voortgezet onderwijs van Nederland. De krant gebruikt de inspectierapporten, doorstroomcijfers, het verschil tussen schoolexamen en eindexamens en het niveau van leerlingen bij het binnenkomen van de middelbare school om tot haar oordeel te komen. Trouw doet dit voor het 13e jaar en kijkt ook naar de trends. Voor ons ziet het plaatje voor de kernvakken er als volgt uit:

havo score 6 op schaal 7 en trend opwaarts
vwo score 5 op schaal 7


Bron: Trouw, 12-12-2009. Op de site van Trouw is het volledige onderzoek, de resultaten van andere scholen, de achtergrond- informatie en verantwoording te vinden.

We komen voor havo en vwo op totaal 11 punten en dat is een zeer hoge score. Het is algemeen bekend: Kom je slecht uit een onderzoek dan ligt het aan het onderzoek, kom je er goed uit dan is het een goed onderzoek. Conclusie: dit is een uitstekend onderzoek!!

1 opmerking:

  1. In al zijn bescheidenheid heeft Tomas Oudejans niet vermeld dat we daarmee de hoogste score van de omgeving hebben.....

    BeantwoordenVerwijderen