maandag 5 oktober 2009

LAKS monitor

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is op 1 oktober begonnen met de eerste LAKS-Monitor, een tevredenheidsonderzoek voor leerlingen op tweehonderd scholen. In totaal nemen 120.000 leerlingen deel aan deze monitor. Het is het grootste tevredenheidsonderzoek onder leerlingen tot nu toe.
Een van de 200 scholen die deelnemen is het Theresialyceum. De leerlingenraad heeft de monitor onder onze 1313 leerlingen uitgezet. Vandaag gaan de eerste groepen met hun mentor het computerlokaal in om de online vragenlijst in te vullen.
Het LAKS vindt dat leerlingen de beste ervaringsdeskundigen zijn als het gaat om onderwijs. Toch wordt niet altijd om hun mening gevraagd en daar wil de scholierenorganisatie verandering in brengen. Het onderzoek wordt ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en uitgevoerd door onderzoeksbureau ResearchNed.

In april worden alle uitkomsten bekendgemaakt in één landelijk rapport. We krijgen dan ook inzicht in onze eigen resultaten. Het is de bedoeling dat de schoolleiding met deze resultaten aan de slag gaat. De LAKS-monitor maakt op deze manier mede deel uit van ons kwaliteitsbeleid.

1 opmerking:

  1. Kan enquete ook buiten de mentorlessen thuis worden ingevuld? Zou wel wat gemakkelijker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen