dinsdag 30 juni 2009

Van muziek krijgen we nooit genoeg.

In de laatste week van het schooljaar vinden er allerlei ludieke afsluitingen plaats. Vorige week verrasten collega Erik Bakker en zijn stagiaire Anne de Rooij ons toen ze als BHV'er naar hun tweede klas togen om het thema natuurrampen af te sluiten. De tweede klassen hebben onder andere geleerd welke drie stappen ze moeten nemen om de schade bij een ramp te beperken, namelijk: “be prepared, be warned en be organised”. De rampoefening waarmee het thema werd afgesloten kwam goed van pas toen we enkele dagen later een heuse rampoefening hadden. Deze laatste oefening bracht bijna 1000 leerlingen op het sportveld, de aardrijkskundeles slechts 30 op de binnenplaats.


De musical is nog niet koud of uit onze gedachten (zelfs het veronderstellen hiervan doet de musical tekort) of we staan al weer met onze leerlingen te swingen op de binnenplaats. Van muziek krijgen we nooit genoeg, zeker niet onder de bezielende leiding van onze muziekleraar Peter Hamers.
Een aantal keren per jaar organiseert hij een lunchconcert door leerlingen, voor leerlingen en collega’s. Als afsluiting van de lessen 4havo muziek werden we gisteren getrakteerd op een openluchtconcert.
Een prima generale repetitie voor de band die vrijdag a.s. tijdens de diploma-uitreiking ook een optreden ten gehore zal brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten