donderdag 2 juli 2009

Diploma-uitreiking

Op vrijdag 3 juli vond de diploma-uitreiking plaats. In de snikhete hal verzamelden zich rond half drie enkele honderden gasten; leerlingen, ouders, opa's oma's, broers, zussen, collega's (en een enkele hond) voor de diploma-uitreiking van de 133 vwo-leerlingen die dit jaar de 92,4% geslaagden vwo van het Theresialyceum zijn. Tijdens de eerste zitting werd het alleen maar warmer, zeker toen Ad Thijssen en Toine Waterreus de leerlingen toezongen en bij een enkeling uit de school klapten door inside informatie aan de genodigden toe te vertrouwen. Dit duo gooit ieder jaar hoge ogen met hun sketch over de geslaagden.Toen de laatste vwo-gasten nog op de binnenplaats aan het genieten waren van het succes, de zon en een drankje, kwamen de gasten voor de havogeslaagden al binnendruppelen. De hal was minder vol; de 87 geslaagden (maar liefst 94,6%!) waren met hun genodigden minder in aantal, maar niet minder gelukkig en trots. Dit schooljaar was het extra spannend voor de havo-afdeling, want we leveren de eerste lichting nieuwe tweede fasers af. Vandaag kopte het Brabants Dagblad op de voorpagina: "Havo's scoren dit jaar lager." Onze havo-afdeling zeker niet! We mogen trots zijn.

Als de kersverse alumni hun diploma in ontvangst hebben genomen, staan alle docenten buiten in een rij klaar om ze te feliciteren. Een jarenlange traditie waar we iedere jaar opnieuw weer veel plezier aan beleven.
Alle geslaagden veel succes bij jullie vervolgopleidingen en kom nog eens een keer binnenvallen, op school of gewoon hier, om je op de hoogte te houden van Theresia en om ons op de hoogte te houden van jullie wel en wee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten