woensdag 23 september 2009

Euroweek 2009Zaterdag a.s. 26 september vertrekt een delegatie leerlingen en docenten voor de 18e Euroweek naar Trnava, Slowakije. Onze school neemt voor de 17e keer deel, het eerste jaar waren we helaas nog niet de vertegenwoordiger van Nederland.

In 1992 is de traditie gestart met het initiatief van de Belgische leraar Jean-Pierre van Wijnsberghe, die het idee opgevat had dat jongeren in Europa meer begrip, tolerantie en respect voor elkaar zouden krijgen als zij intensief kennis konden maken met elkaars cultuur.
Inmiddels heeft Theresialyceum al twee keer de Euroweek zelf georganiseerd; in 1995 toen het netwerk werd uitgebreid met de nieuwe EU-landen Finland, Oostenrijk en Zweden en de tweede keer tijdens ons 80-jarig lustrum in 2006, toen het netwerk wederom werd uitgebreid, ditmaal met maar liefst 10 nieuwe lidstaten.
Er zijn inmiddels veel oud-Theresianen die goede herinneringen hebben aan de verschillende Euroweken, hetzij door deelname aan een Euroweek in een van de Europese landen, hetzij door deelname aan een van de twee Euroweken in Tilburg. Wij zijn er trots op dat we al zo lang deel uitmaken van dit hecht netwerk van Europese scholen.
Voor meer informatie over de historie van de Euroweek, klik hier.
Voor meer informatie over de Euroweek 2009 in Slowakije, klik hier.


3 opmerkingen:

 1. Waar kun je je opgeven voor de Euroweek??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De leerlingen die a.s. zaterdag meegaan, zijn voor de zomervakantie al geselecteerd. Voor de Euroweek 2010 in Bulgarije vindt in het voorjaar van 2010 de selectie/loting van de delegatie plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Euroweek in Slowakije was zo geweldig!! Je leert en ziet ontzettend veel. Vooral omdat het in een land was, waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Het was een bijzondere ervaring die altijd zal blijven. Als je de kans krijgt om met zo'n Euroweek mee te doen, dan moet je die absoluut nemen.
  Groetjes Robyn H5a

  BeantwoordenVerwijderen