maandag 21 september 2009

Dag van de dialoog

Acht jaar geleden heeft een groep Rotterdammers het initiatief genomen om een Dag van de Dialoog te organiseren. Dit initiatief is in de afgelopen jaren in 50 steden opgepikt. Ook Tilburg sluit zich in november van dit jaar aan bij de dialoogsteden.
Een groep enthousiaste mensen heeft een aantal organisaties en bedrijven benaderd met de vraag zitting te nemen in een platform dat de Dag van de Dialoog in Tilburg mogelijk maakt. Onze school heeft vanaf het begin zitting in het platform.
De doelstelling van de Dag van de Dialoog is het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties, waardoor nieuwe inzichten, idee├źn, kansen en concrete initiatieven ontstaan, die de betrokkenheid en de maatschappelijke samenhang in de stad bevorderen. De dialoog is de vorm bij uitstek om met elkaar in gesprek te gaan; om ervaringen en dromen te delen.
Verspreid over de hele stad organiseren de platformleden op 5 november a.s. zo’n 50 dialoogtafels waaraan 6 tot 8 deelnemers met elkaar van gedachten gaan wisselen over het thema: Gaan voor elkaar!
Leerlingen van het Theresialyceum nemen de organisatie van twee dialoogtafels voor hun rekening. We hopen op een grote diversiteit aan deelnemers.
Inmiddels is de website van de Dag van de Dialoog Tilburg in de lucht en volgende week start de promotiecampagne.
Als u deel wilt nemen aan een van de dialoogtafels in Tilburg, kunt u zich aanmelden via de website van de Dag van de Dialoog Tilburg .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten