donderdag 9 juli 2009

Nieuwe Theresianen

Het was een spannende middag voor 257 kersverse Theresianen en 9 klassendocenten. Om half twee werden ze verwacht in de mooie grote hal, dezelfde hal waar nog geen week geleden 220 leerlingen afscheid namen toen ze hun diploma uitgereikt kregen.
Ik zag een enkele ouder die zijn kind had afgeleverd stiekem om de hoek kijken, wensend om voor even een muis te zijn die in een hoekje de spannende momenten zou kunnen volgen. Het valt inderdaad niet mee je kind voor het eerst in die grote school los te laten.
Mevrouw Den Braven, de afdelingsleider van de eerste klassen, heette de nieuwe lichting van harte welkom, stelde de mentoren voor en kondigde de rector aan die een paar woorden tot de nieuwe lichting sprak. Vervolgens werden de leerlingen een voor een opgenoemd, waarmee tevens bekend werd hoe de klassensamenstelling voor het volgend jaar was.

Enkele dames wachtten gespannen af; zitten we wel bij elkaar in de klas?

En op zo'n extra spannend moment houd je natuurlijk elkaars handen vast.... Hoe vervelend is het dan als je vriendinnen al opgenoemd zijn, en jouw naam zo ver in het alfabet zit zodat je een tijdje alleen zit te hopen?Yes! Ze zitten bij elkaar in de klas!
Nadat de klassensamenstelling bekend was, is de mentor met zijn groep de school rondgegaan voor een eerste introductie.

Eerst nog genieten van die heel lange vakantie en dan in september: Welkom alle nieuwe Theresianen!

1 opmerking:

  1. Leuk artikel! Maar wanneer staan alle klassenindelingen weer op de site en de roosters?

    BeantwoordenVerwijderen